Logo Universiteit Utrecht

Growing up bilingual

Geen onderdeel van een categorie

Een hele fijne Moederdag!

mamaOp de tweede zondag van de maand mei wordt in Nederland de Moederdag gevierd. Deze feestdag bestaat niet alleen in Nederland maar ook in andere landen. Bijvoorbeeld in België, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Israël,  Libanon, Egypte, Rusland, Polen, Amerika. Echter wordt hij niet overal in mei gevierd. In het Verenigd Koninkrijk valt de Moederdag op de vierde zondag van de vastenperiode, dus drie weken voor Pasen. In Rusland is het op de laatste zondag van november, en in Noorwegen worden alle moeders verwend op de tweede zondag in februari. Tijdens de Moederdag krijgen alle moeders cadeautjes die kinderen vaak zelf maken op school of in het kinderdagverblijf. Natuurlijk geven papa’s ook cadeautjes en bloemen aan lieve mama’s. Kinderen maken vaak het ontbijt voor mama en doen haar huishoudelijke taken want zij hoeft deze dag niets te doen. We wensen alle moeders een hele fijne Moederdag! Buona festa della mamma! Happy Mother’s day! Wir wünschen Ihnen einen schönen Muttertag! Feliz día de las madres! Szczęśliwego Dnia Matki! Желаем счастливого Дня Матери! Feliz Dia das Mães!   Anastasiya Polozun   Bronnen: http://www.makemyday.org/moederdag/moederdag_weetjes/geschiedenis_moederdag/ http://nl.wikipedia.org/wiki/Moederdag

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.